Ontstaan

Ontstaan van de Stichting

Stichting Aangehaakt is ontstaan door de vele hindernissen die familie Heijn / van Brussel dagelijks tegenkomt in de verzorging van hun zoontje Damian.

Damian is een jongetje van 5 jaar. Samen met zijn ouders en zijn grote broer Dean (6 jaar) woont hij op Texel. Damian is één van de 64 kindjes wereldwijd met een GNB1-genmutatie. Concreet houdt dit in dat hij ernstig achterblijft in zijn ontwikkeling, met name spierontwikkeling. Vanaf dat hij anderhalf was, kon hij rechtop zitten, maar kruipen, omrollen, staan, lopen en praten zijn nog totaal niet aan de orde. Ook het tot zich nemen van vast voedsel is niet mogelijk. Damian heeft veel hulpmiddelen nodig, deze hulpmiddelen zijn vaak erg kostbaar. Maar doordat de ziekte zo zeldzaam is, worden veel van deze kosten voor zorg en ontwikkeling niet vergoed.

De ouders van Damian hebben met veel verschillende instanties contact omtrent de verzorging van hun zoon, en zij ondervinden hiervan dagelijks de problemen. Tussen wal en schip…

Stichting Aangehaakt is opgericht om de vele hindernissen die zich voordoen in de zorg en ontwikkeling van mensen met een beperking, in kaart te brengen en de situatie, waar mogelijk, te verbeteren. Dit doet zij door mensen in deze situaties financieel te ondersteunen, te helpen bij het verbeteren van de communicatie tussen de vele verschillende partijen en het verminderen van de ruis op vele communicatielijnen tussen alle verschillende partijen.