Van der Linde fietsen en AGU hielden afgelopen zondag een ‘social ride’, speciaal voor Stichting Aangehaakt, de stichting rondom de 5-jarige zieke Damian uit De Koog.

Profwielrenner en Tour de France 2019 geletruidrager Mike Teunissen van team Jumbo/Visma kwam speciaal naar Texel om de benefietrit te begeleiden. Gestart werd bij Fiets Inn (Nikadel 75) in De Koog. Mountainbikes en helmen waren te huur, de opbrengst hiervan ging ook naar de stichting. Het was een uitgestippelde route over Texel met onderweg koek en zopie. Ervaring was niet vereist, iedereen vanaf 16 jaar was welkom. Naderhand stond er een hapje en drankje klaar voor de deelnemers. Deelnemers konden vrij doneren voor Stichting Aangehaakt.

Er werd een check van € 150 gedoneerd door de Jeugd Toerclub Texel en tezamen met de donatie’s van de deelnemers kwam het totaal bedrag uit op € 385,-

De ouders van Damian ontvangen de cheque van €10.000,- van De Krim.

De benefietavond voor Damian in Evenementhal Texel zaterdagavond heeft €10.000,- opgeleverd voor de Stichting Aangehaakt.

Met de cheque van vakantiepark De Krim stond de teller voor het bedrag dat bijeen is gebracht gisteravond op €36.000,-. Het geld is nodig voor de verbouwing van de woning, zodat de 5-jarige Damian die lijdt aan een zeer zeldzame hersenaandoening, thuis bij zijn ouders kan wonen.

De benefietavond in de Evenementenhal werd geopend door de dj’s de Polderman Brothers, waarna de Noord-Hollandse band Flair een optreden verzorgde. Zanger Kees “Tesselaar” Klaassen haalde de familie van Damian op het podium en zong een lied over Damian dat hij zelf had geschreven.

Aansluitend stevige rock van de Texelse formatie Random, waarna de avond werd afgesloten door de tributeband “U2 By the name of”. De avond werd gepresenteerd door Jan Bloem.

Ondanks de indrukwekkende line up die de organisatie had samengesteld, bleef de publieke opkomst op de benefietavond achter bij de verwachting. Maar de sfeer was goed en het was gezellig. De opbrengst van het bier van de Texelse Bierbrouwerij was voor het goede doel, met de cheque van De Krim kende de avond desondanks een mooie opbrengst.

Zondagmiddag tussen 13:30 en 13:45 uur begint bij de Fiets Inn aan de Nikadel in De Koog een “Social Ride” mtb-rit ten bate van Stichting Aangehaakt. Wielertopper Mike Theunissen komt hiervoor naar Texel.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Een warm thuis voor Damian

Swingen voor de verbouwing van Damian’s huis

Net als ieder kind woont de 5-jarige Damian het liefst thuis bij zijn ouders en broer. Door een zeer zeldzame hersenaandoening is Damian niet in staat om zelf te lopen of te praten. Er zijn dringend aanpassingen nodig in het huis van Damian anders kan de zorg niet thuis in De Koog plaatsvinden. Helaas wordt zo’n verbouwing niet volledig vergoed. Een groot bedrag moet door zijn ouders zelf bij elkaar gebracht worden, een onmogelijke opgave. Jij kan eenvoudig helpen en het is nog leuk ook. Hoe? Door te komen swingen!

Benefietconcert

De Krim Texel organiseert samen met Stichting Aangehaakt en de Texelse Bierbrouwerij een swingend benefietconcert in Evenementhal Texel. Het concert vindt plaats op zaterdag 7 december. Door mee te swingen help jij om de hoognodige aanpassingen in huis mogelijk te maken waardoor Damian gewoon thuis kan blijven wonen.

Line up:
19.30 uur – De Polderman Brothers
20.15 uur – Flair (Kees Tesselaar)
21.30 uur – Random
22.45 uur – U2 by “In The Name of” (De nummer 1 U2 Tribute band van Europa)
00.00 uur – Einde en vertrek pendelbussen

Tickets en vervoer

Tickets kunt u nu online bestellen voor € 20,00 per persoon. Dit tarief is inclusief gratis parkeren en garderobe.

BESTEL HIER UW TICKET EN STEUN DAMIAN

Let op, er zijn beperkte zitplaatsen beschikbaar op het balkon. Bent u rolstoelafhankelijk neem dan contact op via events@krim.nl of 0222-390118

Pendelbus naar de Evenementenhal:
Er zijn pendelbussen beschikbaar. De kosten zijn € 5,00 per persoon voor een retour. Ook deze opbrengst gaat volledig naar Stichting Aanghaakt. Regel hier uw pendelbus vervoer.

Klik hier voor de website van de Krim.

Drie vrienden slaan de handen ineen, of beter gezegd, haken aan voor een project waar ze allemaal nauw bij betrokken zijn, namelijk Stichting Aangehaakt.

De stichting is in het leven geroepen om mensen met een beperking, die ondanks onze wetgevingen en verzekeringen buiten de boot vallen, te steunen.

Het idee is geboren doordat Menno Heijn, een lid van het trio, een zoon heeft met het zeldzame GNB1-genmutatie. Dit is een zeer zeldzame aandoening (68 gevallen bekend wereldwijd) waardoor prognoses over verdere ontwikkelingen zeer lastig zijn.

“Als gezin moet je dan op alles voorbereid zijn, vooral op hoge kosten. Helaas wordt veel niet vergoed door de overheid en verzekeringen”, vertelt Menno Heijn. Naar aanleiding hiervan is het idee geboren een stichting op te richten, met als één van de doelen op zoveel mogelijk manieren donaties te ontvangen.

Vandaar ontstond het idee om een single op te nemen. Van het één kwam het ander en het gelegenheidsduo ‘Hooked on’ is het resultaat. De naam vloeit voort uit steenkool Engels voor ‘aangehaakt’, en aangezien de single over liefde gaat kun je ook ‘hooked on’ (aan de haak geslagen) zijn.

Veel plezier met de single en namens de Stichting Aangehaakt, bedankt!

Wij zijn ontzettend trots en willen iedereen bedanken voor hun gulle bijdrage en hun inzet tijdens de fantastische Fancy Fair!

De fancy fair voor de zieke Damian (4) uit De Koog heeft €1.713, 50 opgebracht.

De Fancy Fair die afgelopen woensdag werd gehouden in dorpshuis De Hof was een mooi voorbeeld van gemeenschapszin. Jan en alleman kwam spullen brengen of sponsorde zaken om het één groot feest te maken. Zo was er een markt met nieuwe en gebruikte spulletjes, waren er diverse spelletjes te doen, waren er taarten gebakken en werden er broodjes knakworst verkocht. Buiten stond een groot springkussen.

Damian zelf was er ook even bij. Door een nieuwe tegenslag verbleef hij enkele dagen in het ziekenhuis, maar hij was precies op tijd terug om even een kijkje te komen nemen bij de festiviteiten.

In De Koog gaat de situatie van één van de jongste bewoners de dorpsgenoten aan het hart. Steeds meer mensen zetten zich op één of andere manier in voor de jongen met de zeer zeldzame GNB1-genmutatie. Door de zeldzaamheid van de ziekte en een gebrek aan prognoses wordt er weinig vergoed. Hierdoor lopen de ouders tegen veel kosten aan, voor de aanschaf van onmisbare hulpmiddelen.

Door diverse andere inzamelingen is in korte tijd al €3.095,50 opgehaald door Stichting Aangehaakt. Naast het geld van de Fancy Fair ontving de stichting een cheque van €545,- van de dorpscommissie. Geld dat werd opgehaald met Pasen. Daarnaast werd tijdens de Fancy Fair nog €566,40 door bezoekers gedoneerd en de kinderen van Lubertischool haalden met de verkoop van narcissen en het inzamelen van lege flessen €271,- op.

“Het is geweldig om te zien hoe iedereen zich inzet. We hebben net Stichting Aangehaakt opgericht. In eerste instantie richten we ons nu op Damian. Maar als dat allemaal in goede banen is geleid, willen we verder gaan uitbreiden”, vertelt een dankbare moeder Michelle van Brussel.